7. huhtikuuta 2013

Arkea

Treenattu on, sekä tokoa että agilityä. Joka päivä yhteensä n. 15-20 min parissa osassa.

Ensin toko: Seuraamisessa ollaan nyt otettu parinkin portaan harppaus ylöspäin. Nami-/käsiapuja ei tarvita enää. Luoksetulo on nyt vauhdikas kun on palkattu lelulla ja eteentulo on harjoiteltu erikseen. Liikkeestä seisominen on hyvä, vielä puuttuu paluu koiran luokse - en muistanut että tämän piti olla tämän viikon kuntoon saatettava asia. No, ens viikolla sitten. Paikkamakuussa ja -istumisessa olen lisännyt onnistuneesti matkaa. Ruutu sen sijaan on nyt ollut huonompi. Oikea paikka ei ole tällä viikolla napsahtanut kohdilleen samaan tapaan kuin aiemmin ja vauhtikin on ollut hitaampi. Osin voi olla perua melko liukkaasta kentästä jossa tätä treenattiin. No, jääköön nyt hetkeksi ja yritellään taas uudelleen. Tunnaria ollaan tehty pari kertaa metsässä ihan metsästä löytyneillä tikuilla. Oma on aina tullut takaisin ;) Hyppyäkin harjoiteltiin pari kertaa, kosketusalusta on markkerina ettei jäisi ihan lähelle seisoskelemaan. Ja kun VarPSin treenit onnistuivat keskiviikkona tosi hyvin, niin ei voi muuta kuin olla tyytyväinen tokoiluun.

Agilityssä aloitettiin tiistaina JoAn pentukurssi. Valitettavasti se kuitenkin alkoi aivan alusta ja kouluttaja sanoi ERITTÄIN selkeästi (jo ennenkuin ehdin edes asiaa ajatella tai kysyä), että meille ei tulla järjestämään mitään omia juttuja treenattavaksi, vaan joudutaan tekemään ihan samoja juttuja kuin muutkin. Ekalla kerralla ensin leikittiin, sitten tehtiin yksittäistä putkea, yksittäistä hyppyestettä ilman rimaa ja puomin ylösmenoluiskaa pöydälle. Kouluttaja on hyvä ja varmasti hänellä olisi meille annettavaa. Mutta koska ryhmässä on 3 pikkupentua ja vähän Ruffea vanhempi koira jonka kanssa ei ole agia yhtään tehty, niin tuskin kovin äkkiä edetään tekemään niitä juttuja joita Ruffe voisi jo harjoitella. Onko siis mitään järkeä jatkaa tuossa ryhmässä??? Maksoin kurssista 170 e, joten vähän kyllä harmittaa lopettaa alkuunsa.

Vuokrasin PoKSin perjantain treeniryhmästä meille paikan kesäkuun loppuun asti. Ryhmällä ei ole varsinaisesti vetäjää, vaan kukin toimii vuorollaan treenin vastaavana. Porukkaa on mölleistä 3-luokan koiriin. Ruffen kanssa tehtiin radasta sen helpoin pätkä, esteet 10-17. Ensin muutaman esteen osissa ja lopuksi pari kertaa kokonaan. Oli hyppyjä (rimat maassa), 2 putkea ja matala A-este, jota tosin ei ylitetty kuin 2 kertaa koska en halua että Ruffe menee A:ta vielä useasti. Sisällä harjoteltu 2on2off toimii myös oikeilla esteillä!! Hyvin meni - ja hyvin vauhdikkaasti ;) Lopuksi harjoiteltiin muutaman kerran keinua siten että lähtö oli matalalta pöydältä ja avustaja hidasti keinahdusta. Ei mitään ongelmaa ja 2on2off:itkin Ruffe teki siihen hienosti. Parasta kuitenkin on, että vieraat koirat eivät häiritse tekemistä yhtään ja hauskaa tuntui riittävän.

Sunnuntaina käytiin tekemässä netistä apinoitu hyppytekniikkatreeni Napakan hallissa. Speedbump ja neljä n. 10 cm korkuista estettä 4+6+6+6 askeleen välein ja päässä odotti namikippo. Toistettiin 4 kertaa, ei yhtäkään kosketusta rimoihin. Sen jälkeen harjoiteltiin yhdellä esteellä takakiertoa muutamia kertoja. Pisin lähetysmatka taisi olla n. 5 metrin päästä.

Sunnuntaina hallille mennessä jätin Ruffen autoon ja kävin kantamassa esteet valmiiksi. Tullessani hakemaan Ruffea pihalla pyöri vaalean ruskea lapinkoira ilman omistajaa. Yritin hätistää koiraa pois jolloin se kävi käteen kiinni tuloksena 1 reikä pikkurillin ja nimettömän välissä ja toinen peukalossa. Siitä suuttuneena niska-perseotteella koira lähtikin sitten aika haipakkaa pihalta - eipä tullut mieleenkään että katson olisiko pannassa omistajan puhelinnumeroa.... Vertahan noista rei'istä tuli ihan riittävästi, mutta ehkä samalla mahdolliset bakteeritkin valuivat ulos ;) No, mieluummin nappaa minua kuin Ruffea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti