31. maaliskuuta 2013

Viikon tokoilut

25.3. oma treeni lumisella kentällä.
Seuraaminen: käsiavun häivytystä, aika hyvä.
Liikkeestä seisomaan jääminen: hyvä stoppi ja jääminen, muttei kestä sitä että siirryn sivulle.
Kaukokäskyt m-i, matkaa n. 3 m: hyvähyvä
Ruutu alusta-avulla: ok
Luoksetulo: istui hienosti ja ryhdikkäästi. Lähti kovaa tulemaan, vapautin frisbeepalkalle
Nouto: hyvä, vapautus jo tullessa
Kapulan pitoharjoituksia: paremminkin on mennyt, mutta nyt on taas ollut taukoa tässä
Tunnari, 6 tikkua rivissä, oma keskellä: aloitti haistelun oikeasta laidasta ja nosti heti oman kun kohdalle sattui.

26.3. oma treeni Napakan hallissa
Seuraaminen: käsiavun häivytystä, aika hyvä.
Paikalla makuu: matkaa n. 20 m. Ei ongelmaa.
Liikkeestä seisomaan jääminen: hyvä stoppi ja jääminen, sivulle siirtyminenkin onnistui kun annoin nameja tiiviiseen tahtiin... ;)
Ruutu ilman alustaa: vähän liikaa takakulmaan tunkee, kartion lähelle. Ruudussa kuitenkin.
Luoksetulo: istui hienosti ja ryhdikkäästi. Lähti kovaa tulemaan, vapautin frisbeepalkalle. Tehtiin myös "pentuluoksetulo" kepon pitäessä kiinni. Hyvä vauhti!
Nouto: hyvä, vapautus jo tullessa.
Tunnari, 5 tikkua rivissä, oma niiden takana, ei nähnyt kun vietiin tikut: aloitti haistelun taas oikeasta laidasta, meni oman yli, mutta palasi takaisin, nosti ja toi oman. Jes!!!

Lisäksi tehtiin agilityä kolmen esteen kääntyvää sarjaa sekä kahta samansuuntaista estettä sekä esteet molempiin suuntiin että samaan suuntaan. Hoksasi homman heti.

27.3. VarPSin treeni Varkaudessa
Matkustettiin junalla treeneihin. Matkat menivät taas hyvin, Ruffe alkaa olla jo kokenut junailija ;)
Treeniliikkeet:
Paikalla makuu: Matkaa n. 12 m, hyvin pysyi vaikka hallin ovesta kulki 2 ihmistä ja 2 koiraa. Liikkeen lopussa tapahtui lapsus kun Ruffe nousi istumaan liian aikaisin. Palautin makaamaan ja vapautin makuulta, pitänee välillä tehdä muutenkin näin ettei ala ennakoimaan.
Seuraaminen: Ihan hyvää kun oma käteni on lantiolla, seuraa innokkaasti ja oikealla kohdalla. Yritettiin siirtää kättäni heilumaan kauemmas sivulle, jolloin koirakin siirtyi kauemmas. Ei hoksannut asiaa ja alkoi vähän turhautuakin. Treenattava pienissä osissa kotona. Olkoon seuraavan viikon 'teematreeninä'. Lisäksi pitää muuttaa palkkausta enemmän saalistukseksi ja kisanomaisemmaksi (eli reagoimaan jo suullisiin kehuihin kunnolla).
Luoksetulo: Vauhti ei kuulemma vieläkään riitä vaikka omasta mielestäni lähti ihan hyvin tulemaan. Mutta eipä sitä varmaan näe kun koira juoksee kohti. Pitää opettaa syöksymään myös paikalla olevaan leluun kun saa luvan (esim. jesss!!!).
Seisomaan jääminen: Kaksi kolmesta teki hyvin, keskimmäisessä oli liikuttanut vähän jalkoja. Palkkasin heti pysähdyksestä.

Muuta ei sitten ehditty kun meni aikaa tuohon palkkaukseen ja muihin palautteisiin. Ruffelle tuli myös vähän turhautumista ja herpaantumista kun puhuttiin pitkään liikkeiden välillä. Eli ei niin hyvät treenit meiltä tällä kertaa.

Illalla harjoiteltiin sisällä vähän suusta palkkaamista. Alkuun Ruffe oli todella kummissaan, mutta sitten tajusi ettei sivulle tulo ole sen kummempaa vaikka palkka ei tulisikaan vasemmasta kädestä. Edellisellä koiralla tämä toimi loistavasti (imutusta ei sen kanssa koskaan tehtykään) ja se sai kisoissa aina hyvät pisteet seuraamisesta. Ehkäpä kerran hyväksi koettu kannattaa kaivaa uudestaan esiin ja kokeilla toimisiko myös Ruffella. Vaarana tietysti, että nyt aikaansaatu seuraamisen hyvä kohta muuttuu. En tiedä...


30.3. treeni Hotelli Herkon pihalla
Torstaina matkustettiin Taivalkoskelle ja ulkoilujen lomassa lauantaina ehdittiin tehdä pieni tokotreeni hotellin pihalla. Liikkeet:
Seuraaminen: voihan vihtori, meni ihan sikahyvin! Ei käsiapuja eikä mitään. Hämmästyttävää, mutta totta!!!
Paikalla makuu: matkaa n.15 m. Hyvin pysyi.
Liikkeestä seisomaan jääminen: seuraamisesta seis-käsky. Suht hyvä.
Ruutu ilman alustaa: vähän liikaa taas takakulmaan, mutta korjaa keskelle kunhan pari sekuntia odottaa. Ei ongelmaa.
Paikalla istuminen & luoksetulo: istui hienosti ja ryhdikkäästi, olen edelleen sitä mieltä että tulee ihan kovaa, mutta tiedä sitten.
Nouto: hyvä, vapautus jo tullessa.


31.3. treeni Hotelli Herkon pihalla
Lähes kopio eilisestä. Liikkeet:
Seuraaminen: Edelleen hienoa tekemistä. Myös yksi n. 10 askeleen juoksupätkä. Ei hyppinyt tms. Mahtavaa!!!
Paikalla makuu: matkaa n.25 m. Aika lyhyt, ehkä n. 15 sekuntia.
Liikkeestä seisomaan jääminen: tein nyt Ruffen tullessa kohti. Oikein napakoita pysähdyksiä.
Paikalla istuminen: istui hienosti ja ryhdikkäästi.
Nouto: taas hyvä, vapautus jo tullessa.

Tokoilun lisäksi tehtiin Taivalkoskella kolmena päivänä viestiharjoitus. Ensimmäinen oli täysin ajattelematon: a) toisen ohjaajan luota ei nähnyt toista, b) matka ihan liian pitkä (apuohjaaja kulki koko ajan kauemmas vaikken ollut sitä tarkoittanut) ja c) 4 lähetystä mikä oli sekin liikaa. Viimeisellä kerralla matkaa oli jo yli 200 m ja silloin Ruffe ei ollut lähtenyt apuohjaajan luota kymmentä metriä kauemmas (oli katsonut taakse ja ruvennut nuuhkimaan maata). En yhtään ihmettele reaktiota - tähän mennessä ollaan tehty viestiä vain joko sisällä tai tutussa "puistometsässä" siten että molemmat ohjaajat ovat olleet näkösällä koko ajan. Seuraavana päivänä tehty harjoitus oli paljon fiksumpi ja sujui ihan ok, mutta siinäkin ehkä ahnehdittiin turhaan 3 lähetystä. Ja sitten kolmannen päivän katastrofitreeni josta ei tullut mitään. Apuohjaaja lähetti, mutta Ruffe ei tullut minulle asti vaan kääntyi pari metriä aiemmin. Seuraavalla lähetyksellä ei tullut niinkään pitkälle, joten jouduin kutsumaan sitä. Sen jälkeen vielä pari onnistunutta lähetystä ja lopetus. Voi p**ka! Näitä mokia ei saisi tulla lainkaan. Täysin idioottimaista yrittää edetä liian nopeasti. Vieraassa paikassa pitäis myös helpottaa harjoitusta aiemmista eikä nostaa vaikeustasoa toiseen potenssiin. Nyt saa pari päivää olla koko viesti ja sitten aloitetaan homma alusta omalla pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti