24. maaliskuuta 2013

TOKOpäivitys

Treenattu ollaan, mutta syystä ja toisesta jäänyt treenipäiväkirjan pitäminen huonolle. Yksi viikko keskityttiin noutokapulan pitotreeniin. 2-3 x päivässä muutama toisto. Palkka tiputtamalla lattialle. Nyt Ruffe pitää kapulaa kauniisti kulmahampaiden takana, ei pureksi eikä leiki sillä. Tunnaritikullakin onnistuu jos sen antaa kädestä. Maasta ottaa edelleen välillä vähän miten sattuu.

VarPSin treeneissä ollaan käyty joka viikko. Satu kehotti nostamaan meidän molempien ;) virettä jottei "jumahdeta" hölkkälaukka-tasolle. Itse olen tietoisesti treenannut Ruffen kanssa vähän matalammassa vireessä koska oppiminen on minusta silloin nopeampaa. Mutta vaaransahan siinä toki on. Eli nyt ne liikkeet jotka osataan (luoksetulo, ruutu, vauhtinouto) voidaan jo tehdä korkeassa vireessä vauhtia hakien. Tämä onnistui heti vaihtamalla makupalat lempileluun frisbeehin jonka kanssa ei sitten muutoin leikitäkään. Seuraamiseen ei vielä voi ottaa lelupalkkaa, mutta se lienee muutenkin tarpeeksi hyvävireistä.

Seisomaan jääminen alkaa olla suht hyvä. Pysähtyy täpäkästi ja useimmiten tassut pysyvät niillä sijoillaan. En tosin ole vielä palannut kertaakaan koiran sivulle, saatikka taakse. Muita jääviä ei olla treenattu.

Tunnaria ei olla tehty kaiketi kuin kerran, tänään. Tikkuja oli 6 + oma, matkaa n. 5 metriä. Ruffe haisteli taas kaikki, meni oman yli, mutta palasi sitten takaisin, nosti ja toi oman. Taisi kyllä koskea kuonolla ainakin kahteen muuhun vaikkei niitä suuhun ottanutkaan - virettä oli liikaa.

Kaukokäskyissä i-m-i onnistuu parin metrin etäisyydeltä. Muita siirtymiä ollaan harjoiteltu harvakseltaan namiavulla. 

Voisi ensi viikon teemaksi ottaa nuo jäävät. Seisomaan jääminen ja seisomassa pysyminen olisi ehkä se ensimmäinen joka voitaisiin nyt tehdä ALOkuntoon.

Paikallaoloista istuminen on onnistunut treeneissä hyvin. Ei ole liikkunut kertaakaan vaikka matkaakin on jo ollut jonkin verran (n. 15-20 m) ja olen myös ottanut luoksetuloja istumasta. Viime viikolla nousi ensimmäistä kertaa paikkamakuusta kävelemään perääni VarPSin treeneissä. En tiedä syytä, jonkin verran oli häiriötä kun useampi ohjaaja kävi palkkailemassa liikkeen aikana. Omissa treeneissä matkaa on ollut jo n. 20 m, VarPSin treeneissä max. 10 m. Ehkä paikallaolon matkan lisääminen voisi olla myös tehotreenattava liike ensi viikolla.

Koirakoulu Napakan pentuagilitykurssi loppui, reilun viikon päästä alkaa uusi JoAn ryhmässä. Lisäksi kesäsuunnitelmissa on viestin ja jäljen treenaaminen ja tietty VarPSin kesäkauden TOKO-pienryhmään lähti hakemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti