6. joulukuuta 2017

Puolivuotiskatsaus

Meni loppukevät, kesä ja syksykin. En ole jaksanut päivittää, mutta nyt pikaiset kuulumiset vanhimmasta nuorimpaan.

Ruffe
Ruffe loukkasi jalkansa taas kesäkuun alkupuolella. Ei oikein selvinnyt missä vika oli, mutta todennäköisesti takajalan lihas oli venähtänyt. Ja kun se oli melkein kunnossa, niin piti rynnätä hirvijahtiin ja loukata se uudestaan. Eli lopulta kesäkuusta elokuuhun meni toipuessa. Loppukesästä paimennettiin, minä siirryin Ruffen ohjaajaksi ja sain sitä paljon rennommaksi. Vielä tehdään vain pieniä pätkiä ajoa poispäin ja heti maahan tai flänkki jos meno alkaa näyttää jännittyneeltä. Mielentila hitaasti muuttuu.

Syksyllä aloitettiin aksa taas uudestaan Maiju Korhosen ryhmissä. Ja pari viikkoa aloituksesta korkattiin ekat kisat. Vitsi sitä räkytyksen määrää! Hurjan kivaa! Nyt on startattu 7 kertaa ja saatu 2 LUVAa. Toinen hyppyradalta ja toinen agilityradalta. Kontakteja täytyy parantaa paljon. Luovuin puomin juoksukontaktista, koska tiedän etten jaksa treenata tarpeeksi. Nyt treenataan siihen pysäytys takaisin.

Tokossa on tehty pari kertaa VOI-luokka kisamaisesti läpi. On onnistunut, mutta vielä kaipaan hieman parempaa ilmettä tunnariin. Haukkua voi tulla liikkeiden väleissä, mutta se saa olla. Jos joskus kisataan, niin otetaan sitten kortteja, en halua latistaa virettä yhtään.

Gust
Gust kävi toukokuussa BH-kokeessa Lempäälässä. Suoritus oli kaikinpuolin hyvä, ei keulinut yhtään. Valitettavasti jäljestys jäi taas muutamaan treeniin kesän aikana, joten pk-kisat odottavat vielä. Toivottavasti ensi kesänä ollaan jossain jälkikisassa mukana.

Paimennuksessa mentiin taas harppaus eteenpäin. Toukokuun lopulla oltiin Derekin kurssilla Uddenissa ja loppukesästä Jonas Gustafssonin kurssilla Hitåssa "omilla" kesälampailla. Sain rauhoitettua Gustin menoa todella paljon ja sen kärsivällisyys kasvoi. Treenattiin lähes pelkästään ajamista koko loppukesä, jakoja ja hakuja vain vähän. Uutena tänä kesänä "käänny"-käsky jolla vaihtaa laumaa. Ensi kesänä sitten pakettia kasaan jos päästäisiin kisaamaankin. Yritin työmatkoilla puhallella myös pilliin, mutta osaaminen ei vielä ole sillä tasolla että voisin ottaa pilliä treeneihin.

Videopätkä Gustin ajoa

Tokossa on mietitty paljon mielentilaa. Kävin heinäkuussa ja uudestaan marraskuussa Jari Kantoluodon opissa ja heinäkuun jälkeen oikeastaan kaikki muuttui. Ideana kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että Gust opetettiin itse vastaamaan omasta mielentilastaan. Vielä tietyissä tilanteissa tarvitaan lisää treeniä, mutta pääsääntöisesti toimii todella hyvin. Ei tarvita "purkamisia" tai pallonheittelyjä ennen treenejä enää, säästyy paljon aikaakin. Lisäksi yritettiin kursia evl kasaan ja käytiin joulukuun alussa kokeessa TSAUn hienossa hallissa. Tuomarina oli Ilkka Sten.

Paikkiksista saatiin kympit, ne on sujuneet treeneissäkin jo pitkään hyvin.

Yksilöliikkeet alkoivat vähän nihkeästi, sillä Gust jäi jotenkin liikkuriin vähän kiinni kun mentiin kehään. Tässä liikkeet:

Kaukot: korvat oli rusetilla taaksepäin kohti takana näyttötaulua heiluttavaa liikkuria koko ajan. Teki vaihdot teknisesti ok, mutta jouduin antamaan yhden tuplakäskyn seiso-maahan -vaihtoon. Siitä 8.

Zeta: edelleen kiinni liikkurissa, ei keskittynyt kunnolla. Teki oikeat asennot, mutta ei tuntunut hyvältä. 9.

Ruutu: lähti hyvin eteen, hyvä seis. Ruutuun hyvin, hyvä seis. Sitten jotenkin jäädyin itse. Otin askeleen kohti koiraa, tajusin että pieleen menee ja pysähdyin äkisti. Tällöin Gust otti pari askelta kohti minua, huusin maahan, totteli, mutta tassut ulkona. Loppuliikkeessä oli levoton (tiesi että on väärässä paikassa). Pyöreä 0.

Tunnari: oli tosi hektinen ruudun jälkeen. Lähti takki auki todella kovaa tunnaritikuille, tokkasi nokallaan yhtä väärää, mutta malttoi haistella ja nappasi nopeasti omansa. 9.

Tämän jälkeen oli tauko. Vitja että harmitti ruutu ja oikeastaan tuo koko kehä. Olisi pitänyt enemmän treenata liikkurin kanssa, nyt tehtiin oikeastaan vain viimeisellä viikolla muutamia liikkeitä liikkuroituna, kehääntuloja ei ollenkaan. Päätettiin kuitenkin, että vielä on liikkeitä jäljellä ja jos ei muuta, niin hyvä kakkostulos on pakko saada.

Kiertohässäkkä: Nyt tuntui tosi hyvältä sekä kehään tullessa että perusasennossa. Kierto vauhdikas ja tiivis, hieno stoppi seisomaan. Hyvä kapulan nosto, hyppy ja vähän nihkeä sivulletulo eikä ehkä ihan ryhdikäs. Hyvä irroitus. 10.

Luoksetulo: Edelleen tuntui tosi hyvältä. Hyvin alas, todennäköisesti hyvä odotus. Hieno vauhti, hienot stopit ja hieno perusasento. Tykkäsin itse tosi paljon. 10.

Seuruu: Tämä tuntui niin mahtavan hyvältä, että tuli hieno olo koko kroppaan. Rentoa, mutta intensiivistä ja voimakasta. Ilmeisesti myös näytti hyvältä, sillä 10.

Ohjattu: Hyvä odotus sivulla. Ehkä hieman huonompi merkki kuin yleensä ja pysäytin hiukan liian aikaisin - merkki jäi koiran mahan alle. Siitä todella vauhdikas nouto oikealle, takaisin reippaasti. Sivulletulossa mielestäni korjasi otetta kapulasta, mutta joko tuomari ei nähnyt tai näin itse väärin. 10.

Tuon hienon toisen kehän ansiosta päädyttiin pisteisiin 266 ja saatiin kuin saatiinkin ykköstulos. Nyt kehäänmenot kuntoon, vähän häiriötreeniä liikkurin kanssa ja sitten taas uudestaan paketti kasaan. Hyvillä mielin voi jatkaa.

Sala: 
Salttu kävi kolme kertaa paimennuskisoissa ja sai kaikista PPR1 arvoisen tuloksen ja kahdesta viimeisestä myös PAIM1-tulokset. Sala on tietyllä tapaa tosi herkkä ja menettää äkkiä itseluottamuksensa ja passivoituu. Samuli on kovasti tehnyt sen kanssa töitä, opetellut itse hallitsemaan omia hermojaan ja alkaa jo näyttää hyvältä.

Tokoa Salan kanssa ei juuri kesällä tehty, mutta nyt sekin harrastus on taas jatkunut Oilin opissa Lahdessa. Pikku hiljaa eteenpäin ja parasta on nyt että ovat löytäneet kunnon taisteluleikit Samulin kanssa. Häiriössä on ollut edelleen haastavaa alkuun, mutta kun Sala saa hetken seurailla menoa, niin pystyy keskittymään.

Sala ajoi kesällä Samulin kanssa myös pari n. 200 metristä jälkeä. Kovasti se nuuskuttaa menemään ja on tarkka tyttö. Sen verran innostusta on ohjaajallakin nähtävissä, että suoran sivulletulon sijaan opettaa Salaa tulemaan luoksetulossa eteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti