14. tammikuuta 2017

Kisamainen 1

Lauantaiaamun treenit Porvoossa. Paikalla: minä, Gust ja Ruffe. Gustille kisamainen treeni simuloiden olosuhteita, missä hallissa ei mahdu kovin isosti mitään ennen suoritusta tekemään.

Verryttelyt: Ulkona pudotetun esineen hakua, pallon heittelyä + vähän leikkiä. Sitten sisälle halliin, jossa pienellä alueella seuruuta, kaukoja ja vähän kuuntelua. Kehään ilman treeniliiviä.

Zeta (i-s-m): Istuminen ja seisominen ilmeisesti suht hyvät, maahanmenossa etujalat eriaikaiset. Seuruu aika kivaa, ei kuplinut.

Kiertohässäkkä (seiso - vasen avoeste): Odottaessa näkymättömän liikkurin kävelyitä suu meni kiinni eikä ollut ihan rento. Istui hyvin. Hyvä kierto ja erinomainen seis. Siivo kapulan nosto, mutta voi pirskatti kun olisi taas tullut ohi avoesteen ilman lisäapua. Kiva luovutus!

Kaukot: En muista järjestystä, mutta toinen takajalka näytti liikkuvan s-i vaihdossa. Teki samaa verryttelyssä. Muuten ihan napakat vaihdot.

Ruutu: Hyvin eteen, hyvä vauhti ja seis, mutta ennakoi maahanmenoa vähän. Odotuksessa vietereillä ja kävelin siksi kaksi kierrosta. Hyvin sivulle ja hyvä seuruu loppuun.

Tähän väliin otettiin lyhyt tauko jossa taas vähän leikkiä pienellä alueella ja muutamia nameja ennen "kakkoskehää".

Seuruu: Alku ei ollut niin hyvä kun haluaisin. Oli ehkä aavistuksen taas liian edessä ja alussa yliyrittämistä. Ensimmäisessä peruutuksessa aukesi ihan alussa, mutta korjasi sitten. Loppua kohti paransi ja etenkin lopun pitkät suorat oli kivaa tekemistä.

Luoksetulo: Alasmenossa oikea kyynärpää saattoi olla hivenen irti maasta. Seisomaan pysähdys vähän löysä, maahanmeno parempi. Hyvin sivulle.

Tunnari: Tokkasi nokallaan ensimmäistä kapulaa, muutoin siivo haistelu. Oma oli rivin viimeisenä. Otti heti kun löysi. Pito ihan etuhampailla ja yritti kovasti olla korjaamatta mutta meinasi pudottaa sen sivulle kääntyessä. Siinä siis uusi ote.

Ohjattua ei nyt tehty kun unohdin koko liikkeen :) Suht kiva kokonaisuus, pieniä virheitä siellä täällä ja aavistuksen vielä pitää saada rauhallisemmaksi ja keskittyneemmäksi ennen kehäänmenoa. Nyt edelleen on vähän takki auki. Kyllä tämä tästä vielä kokoon saadaan. Minullekin tarvitaan lisää itsevarmuutta ja luottoa koiraan vielä, se tulee vain treenien kautta. Loppuun treenattiin ruudussa odottamista ja nyt oli hyvä. Lelu ruudun takana rauhoittaa tilanteen mutta en tiedä onko se lopullisen kestävä ratkaisu. Seuraavaksi Porskin ihanan pitkässä hallissa pitää panostaa tuohon luoksetulon stoppiin apparin kanssa. Stoppi toimii alimittaisessa liikkeessä n. 15 m etäisyydeltä, mutta kauempana on ollut löysähkö.

Ruffekin pääsi irti ja voi sitä kieppumisen ja räkytyksen määrää.. Se on nyt ollut muutamia kertoja jo treeneissä ja kivahan sen kanssa on touhuta. Kuitenkin jos kisoihin aikoo, niin täytyy ottaa sitä kuriin niin ettei hauku ennen joka ikistä vauhtiliikettä. Etenkin kierto-sana aiheuttaa tällä hetkellä melkoista meteliä.

Ruffe teki ruudun läpi juoksuja lelulle ja yhden ruudun kisamaisena. Ennakoi silti aavistuksen stoppia vaikka oli tehnyt noita läpijuoksuja alle. Ruudun jälkeen ehdittiin vielä tunnaria. Ensimmäisessä iski joku epävarmuus taas, pudotti jo kerran ottamansa oman ja palasi tarkastamaan muut tikut. Kehuin kun toi, mutten palkannut. Toinen ja kolmas toisto olivat hyviä, teki mennen tullen laukalla. Näistä lelupalkkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti