9. maaliskuuta 2016

Fifty-fifty

Mono jalassa treenaaminen on jatkunut tähän päivään saakka. Huomenna kävelen ilman monoa - vihdoinkin. Ja nyt alkaa seuruun tehokuuri.

Ruffen kanssa ollaan jatkettu tunnariteemalla. Kotipihalla sujuu hyvin ja innokkaasti, hallilla on vaikeampaa etenkin jos liikkuri vie tikut ja viereisellä kentällä koira esim. haukkuu. Tänään Tiltun kanssa treenatessa saatiin uusia vinkkejä solmun aukomiseen. Tiltu sanoi, että hänestä Ruffe on tikuilla paineessa ja menee "error"-tilaan ja joutuu rauhoittelemaan itseään (ei tee hetkeen mitään tai haistelee vähän maata tai ottaa oman tikkunsa, pudottaa ja haistelee vielä muutkin). Tämä saatiin ainakin tässä treenissä poistettua sillä, että kierrän Ruffen kanssa tikut ensin yhdessä jotta se huomaa, että ihan turvallisesta paikasta on kysymys. Sen jälkeen jätän koiran lähelle tikkuja odottamaan ja menen itse muutaman metrin kauemmas. Sieltä "oma"-käsky ja kas kummaa, oma tikku palautui nopeasti minulle. Tämä tehtiin kahteen kertaan ja tulos yhtä hyvä molemmilla toistoilla. Jatketaan nyt tällä sekä kotipihatunnareilla. Pari tunnaria päivässä on nyt tavoite, kisamaisia ei nyt vähään aikaan ollenkaan. Melkoinen soppa kahdesta vieraan koiran hyökkäyksestä koitui. Me ollaan nyt painittu tunnarin kanssa 4 kuukautta näiden takia.

Ruffe jää välillä johonkin (liikkuva yksittäinen ihminen, lelu, tms.) silmästään kiinni etenkin liikeiden aluissa. Olen tähän mennessä siinä tilanteessa itse ruvennut aktiiviseksi ja tehtyt töitä jotta saan koiran huomion. Tämä loppuu juuri nyt. Tästä lähtien lähden tuossa tilanteessa pois ja otetaan uusi tulo liikkeen alkupisteelle. Ja muuten toimii. Kertaakaan ei ole tarvinnut kahta kertaa ottaa uusiksi, kerta riittää ja Ruffe on ollut tosi skarppina. Toki edelleen olen myös palkannut noita perusasentoja riehutusleikillä aika usein.

Toki muutakin ollaan tehty, esim. eteenmeno alkaa sujua Ruffelta kivasti, vaikkei se sitä ole paljoa treenannutkaan. Haukkua alkaa tulla nyt kiertonoutohässäkän lisäksi eteenmenossa ja ruutuun lähetyksessä... Hetsaus on saanut vireen tappiin, vieläkään en ole huolestunut. Pitäisiköhän olla... Samuli on käynyt Ruffen aksaryhmässä ja kerran paimentamassakin.

Gustin kanssa ollaan tehty edelleen malttia ja työ alkaa tuottaa pikkuhiljaa tulosta. Minnan kanssa käytiin sunnuntaina Oililla ja maanantaina kisavalmennuksessa. Kisavalmennuksessa tehtiin 4 yksilöliikettä ja loppuun paikallaolot:
VOI-ohjattu kolmella kapulalla: Seuruu ei kovin hyvää, mikä nyt oli odotettavissakin kun ei olla pystytty sitä kovin paljoa treenaamaan. Merkillä oli aika hektisessä mielentilassa ja lähti kapulalle tosi lujaa. Loppu ok. Sais minusta tulla rivakammin perusasentoon ja pa oli myös vino taakse.
Luoksetulo: Hyvin alas, mutta oli vähän levoton maatessa. Stoppi ei ollut ihan hyvä, loppu ok.
Tunnari: Hyvä haistelu, mutta korjasti tikkua suussaan tuodessa. Unohti taas... Minusta tässäkin saisi tulla nopeammin perusasentoon.
Kaukot: Etäisyyttä vain n. 5 metriä. Teknisesti hyvät vaihdot, meinasi istua itsekseen viimeisessä seisomisessa jossa oli pitkä viive.
VOI-paikkis: Hyvin alas, hyvä makuu, hyvin ylös. Tässä ei mitään kummempaa.
EVL-paikkis: Hyvä istuminen, hyvin alas ja kävin palkkaamassa. Hyvin luokse. Jee!
Kaikenkaikkiaan ihan ok, vielä saisi rauhoittua hieman sillä kisassa todennäköisesti vire nousee tästä vielä. Video suorituksesta tässä:


Tehtiinkin lopputreeni liikkeiden alkuja, mielentilaa namittamalla paremmaksi ja tästä lähtien mihinkään ei pääse säntäämään, ennenkuin ottaa kontaktin ja on ns. auki minuun päin. Huomaan kyllä Gustin ilmeestä milloin se on avoin minun käskyille ja milloin on jo itse täysin lukinnut seuraavan liikkeen. Opetan lisäksi, että "käsky" tarkoittaa että ota kontakti minuun. Lisäksi ohjatussa käyn joka kerta palkkaamassa merkillä namilla ja vasta sitten pääsee hakemaan kapulaa. Ja kovin usein ei tarvitse edes kapulalle päästää.

Näitä tehtiinkin tänään ruudun ja ohjatun merkin avulla ja kivasti Gust alkaa vastaamaan treeniin. Ruudussakin alkaa paikka taas olla juuri siellä missä pitääkin, takana keskellä. Malttitreenien jälkeen tein kuuntelutreeninä noutoa ja kiertoa. Jestas että oli vaikeaa. Kun olin heittänyt kapulan ja sanoin "kierrä", tuntui, että Gust otti vaan fifty-fiftyt ja poisti pari varmasti väärää liikettä, mutta vaihtoehtoja jäi silti liikaa. Eikä lopulta edes enää tiennyt mitä kiertäminen on, tarjosi isoa törppöä merkkinä ja yritti eteenmenoakin. Painittiin sitten jonkun aikaa tämän kanssa ja saadaan painia varmasti useita treenejä lisääkin, huh.

Loppuun vähän seuruuta jossa keskityttiin taas tekemään pari senttiä lisää tilaa väliimme. Sain huomautella jatkuvasti, mutta toivottavasti seuraavassa treenissä jo vähemmän. Hyvään pätkään sentään saatiin lopetettua treeni.

2 kommenttia:

  1. Hyvä te! Jutagrass on oiva mattovalinta Oililla kun kattelee tuota Gustin ohjattua. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos Eini! Gustilla on hyvät lähdöt :D

    VastaaPoista