3. heinäkuuta 2015

Gustin luustolausunnot

Gust kävi luustokuvissa. Tulokset A/A, 0/0, VA0 (normaali), LTV0 (normaali). Myös olat kuvattiin, eläinlääkärin mukaan ne olivat normaalit, samoin selkä muiltakin osin.

Talomme valmistui, päästiin muuttamaan ja nyt asutaan pahvilaatikkojen keskellä. Urakkaa riittää maalauksen, autotallin viimeistelyn ja pihatöiden osalta vielä varmasti ensi kesäksikin. Hurjasti aikaa ei ole töiden ohella muuhun jäänytkään kuin muuttotouhuun, siivoamiseen ja tavaroiden pakkaamiseen ja purkamiseen.

Harrastuksissa ollaan keskitytty lähes pelkästään paimennukseen. Ollaan käyty maanantaisin Siuntiossa, pari kertaa Pukkilassa, Woollandiassa, sekä Gustin veljen Akselin omistajan luona Paraisilla. Noin 2 treeniä viikossa ollaan päästy tekemään kesäkuun aikana. Gust alkaa osata suunnat ja ajaa poispäin ajoittain jo aika kivasti. Sen sijaan tilanteet, joissa lampaat lähtevät juoksemaan ja hajaantuvat, ovat vielä liian vaikeita. Gust kiihtyy liikaa ja juoksee lauman läpi. Seuraavaksi pitäisikin alkaa opettaa sille alkeita hausta, niin todennäköisesti oppisi samalla keräämään karkuaikeissa olevat lampaatkin siivosti. Ruffe ja Samuli ovat treenanneet hakuja. Koko ajan paranee ja Ruffe on alkanut luottaa ohjaajan käskyihin. Ruffe on ollut hyvä myös haastavammilla lampailla. Sen lukee hyvin lampaita, liikkeet ovat sopivan pehmeät ja se on vahva ja periksiantamaton. Ei pelkää mennä ahtaisiinkaan paikkoihin.
 
Ekat "paimennuskisatkin" käytiin juhannuksena ranch-joukkuekisassa Somerolla. Meidän joukkueessa olivat Gust ja Ruffe sekä vahvistuksena Pete ja belggari Mendez. Kisassa oli 3 tehtävää ja joukkue sai keskenään päättää kuka tekee minkäkin. Ruffella oli haku n. 40 metristä, poispäinajoa n. 30 m sekä peruskuljetusta n. 30 m. Mendez ajoi maltanristin ja Gustille jäi lampaiden poisotto häkistä, tiekuljetus poispäinajona n. 50 m ja sama takaisin peruskuljetuksena. Lopuksi vielä lampaat takaisin häkkiin. Meidän joukkueesta kaikki selviytyivät tehtävistään ja tasaisella suorittamisella sijoituttiin 10 joukkueen kisassa kolmansiksi!

Tiia Hämäläinen on ottanut hurjasti kivoja kuvia Siuntion treeneistä, myös meidän pojista (alla). Suurkiitokset Tiialle!


Kaikki kuvat: Tiia Hämäläinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti