27. helmikuuta 2018

Kehitystä

Omaksi muistoksi linkki Ruffen aksatreeneihin Ojangossa, Maiju Korhonen koutsaamassa. Pikkuhiljaa kehitytään ja olisko ollut ensimmäinen kerta kun päästiin koko treenirata lopuksi läpi. Toki keinulta ja A:lta olis tullut kontaktivirheet, joten jätetään ne henkselit kuitenkin paukuttelematta. Ruffe nousi myös kakkosiin tammikuun lopussa. Kahdeksan starttia se kesti ja yhdeksäskin startattiin kun olin ilmoittautunut. Siitä neljäs nollatulos ykkösissä. Kakkosetkin jo korkattiin kahden radan verran, mutta niistä ei tullut menestystä: hyppyradalta eka rima alas (sijoitus kolmas..) ja aksaradalta kymppi ja sijoitus neljäs (kielto ja kontaktivirhe).

Gustin kanssa on treenattu viikon verran uutta istumista. Maaritin kanssa sitä pohdittiin ja tultiin siihen tulokseen, että sellanen pikkaisen etukenossa kyyrötys ei nyt vaan kuulu meidän kokonaisuuteen. Joten naksutin(!) esiin ja opettamaan koiralle, että sivulla istutaan ryhdikkäästi nokka kohti ohjaajan kainaloa vaikka oltaisiin minne kiertoon tai merkille seuraavaksi juoksemassa. Ja kun asento oli korjattu, niin nyt siihen on lisätty vielä kriteeri rentoudesta. Ja kun tälle tielle lähdettiin, niin seuruun paikallakäännöksiin sama ryhdikkyys. Vielä menee jokin aika, että vanha unohtuu ja uudesta tulee default, mutta kyllä siitä tulee. Ja olen niin tyytyväinen. Otin tuon naksuttimen käyttöön myös jääviin ja olen nyt palkkaillut rentoudesta asennoissa. Naksulla on helpompi merkata oikea ilme kuin sanalla ja ehkä siinä on taustalla sekin, että naksautus tarkoittaa vain namia, sana voi tarkoittaa myös lelua, mihin odotusarvo toki paljon suurempi. Lelut on muutenkin jätetty aika minimiin, vain pari kertaa treenissä on päässyt jostain ekstrahienosta jutusta lelun kanssa rallailemaan. Liikkeitä on pääasiassa palkattu vain sosiaalisesti. Alkaa löytyä aika kiva balanssi meidän tekemiseen. 

Tammikuun lopussa oli woollandialaisten tokoleiri Strömforsissa. Jessica oli kouluttajana ja oli taas todella kiva viikonloppu. Gustin kanssa ehdittiin käydä kaikki liikkeet läpi ja eniten keskityttiin liikkurihäiriöihin. Liikkuri nostaa virettä ja tähän halusin puuttua. Sunnuntaina vaikuttikin jo siedättely toimivan ja tilanne parani huomattavasti. Nyt kun uusi perusasento vahvistuu riittävästi ilman häiriöitä, niin treenataan se alusta uudestaan liikkurin kanssa. Veikkaan, että se tulee auttamaan meidän kokonaisuutta kisasuorituksessa tosi paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti