26. syyskuuta 2014

Osattiin

Eilen oli aksatreeniryhmämme viimeinen kerta. Talvikaudeksi ryhmät muuttuvat ja me palaamme Ruffen kanssa alkuopetuksesta tutun Katin ryhmään Jarin siirtyessä kouluttamaan penturyhmää. Gustillekin on treenipaikka, ei tosin Jarin täpötäydessä penturyhmässä, vaan torstain möllikoirien ryhmässä, jossa on vain kolme koirakkoa. Katsotaan, mitä pennelin kanssa siellä puuhaillaan.

Eilen oli nostalgiatreenit, ja vaikka kokenut kolmosluokan kaarti oli paikalla, tehtiin ehkä ykkösluokan tasoista rataa. Minulla yhä takareisi estää spurttailun, mutta sopivasti koiraa lähettelemällä pystyin välttämään spurtit ja kyettiin treenaamaan. Ja mehän osattiin ihan niin hyvin, että nyt on ostettu lisenssi ja ekat kisatkin merkattu kalenteriin. Tavoitteena starttaaminen ja järkevä suoritus, ei sen ihmeempää. A-esteen juoksukontakti toki pitää saada ensin koiralle turvalliseen kuntoon. Reilu kuukausi aikaa, riittääkö se?
Viimeinen "Jarin ryhmän" treeni. Ratapiirros: Jari Lukkarinen.
Yhtä settiä enempää en kinttuani viitsinyt kiusata, joten toiseen settiin otin Gustin. Käytännössä seisoin keskellä kenttää mitään tekemättä kun penneli suoritti 40 cm hyppyesteen, putken ja meni aivan itsenäisesti ja oma-aloitteisesti kahdesti täysillä pussiin. Oli tosin sotkeentua pussin kankaaseen, mutta läpi tuli. Ja eikun vaan uudestaan. Touhua hetken seurattuamme, päätimme opettaa tuon pussin Gustille. Jari vahtimaan lelupalkkaa, Kaisa pitämään pussin suuta ja minä lähettämään koiraa. Muutamia toistoja tehtiin, jospa oppisi etenemään luotisuoraan, niin ei tarvitsisi möyrytä kankaassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti